• ro
  • en

Programe

Gandim că o lume mai bună pentru toţi este posibil de realizat şi că putem să o obţinem cu mâinile noastre.

Nu este nevoie de mult de la puţini, ci de puţin de la foarte mulţi. Avem convingerea că fericirea proprie este mai puţin importantă decât fericirea creată celor din jurul nostru.
Ne declarăm în „marş” să lucrăm pentru ei, punând grăuntele nostru şi ajutând pe ceilalţi să găsească maniera cea mai bună de ai ajuta pe cei din jurul lor.

Împreună putem crea o lume, o viaţa  mai bună.

Proiectele dezvoltate de Asociatia Doneaza Speranta sunt axate pe urmatoarele directii:
  1. Promovarea acţiunilor de „Donare de Sânge”
  2. Organizarea de campanii de „Donare de Sânge”.
  3. Conştientizarea populaţiei din România în ceeace priveşte nevoia de Sânge.
  4. Promovarea unei alimentaţii sănătoase.
  5. Promovarea practicilor corecte în vederea adoptării unui stil de viaţă adecvat.
  6. Educarea copiilor şi tinerilor în vederea diminuării abuzurilor în ceeace priveşte: medicamentele, drogurile, alcolul, tutunul, supraalimentaţia, etc.
  7. Promovarea „lecturii” cărţilor cu conţinut de calitate în mod deosebit pentru tinerii din societate şi nu numai.
  8. Înscrieri la Cluburi de Gătit, Sănătate, Familie, etc.
  9. Înfiinţarea unui spital complex în vederea promovării tuturor conceptelor sănătoase ce ţin de sănătate, alimentaţie, stil de viaţă,  orientat pentru toate persoanele din societate, indiferent de cultură, religie, educaţie sau situaţie financiară.

Sângele este singurul medicament din lume care nu se gaseşte în farmacii.  El poate fi procurat doar prin bunavoinţa semenilor noştri, dispuşi să doneze sânge voluntar. Este un gest simplu, care poate salva viaţa unui om. Află cum poți dona și tu aici.

Acesta este un program adresat copiilor aflaţi în  plasament cu dizabilităţi din  Craiova, sunt cca. 70 de copii în timpul şcolii, iar în vacanţă sunt cca. 30. Dorim  să oferim copiilor  prin acest program în mod deosebit iubire si afecţiune, posibilitatea de socializare pe lângă alte lucruri de care au nevoie. Află cum poți participa aici.

Acesta este un program inovator, întrucât am primit cu titlu gratuit  să  folosim o suprafaţă  de cca. 8 mp  într-un spaţiu închiriat de cineva, ne-am propus să facem ceva inedit, să facem o bibliotecă în care să prezentăm cca. 96 cărţi cu  titluri diferite  pentru copii, tineri şi adulţi. Acest program oferă posibilitatea tuturor celor care intră în acel spaţiu să aleagă o carte care i-ar face plăcere să o citească, să o ia cu titlu gratuit. Află mai multe detalii aici.