• ro
  • en

Persoane Juridice

Cum poți ajuta ca persoană juridică
  • Descarcă contractul de sponsorizare.
  • Completează-l cu datele firmei și contactează-ne.
  • Trimiteți contractul în format electronic (doc, docx) pe e-mail la adresa: ads_egb@hotmail.com
  • Noi vom printa contractul în 2 exemplare, îl vom semna si ștampila, apoi îl vom expedia prin poșta/curier la adresa indicată.
  • Te rugăm să ne returnezi unul dintre exemplare cu ambele semnaturi si stampile.
Descarcă contract sponsorizare

Informații fiscale:

Cum se calculează suma ce poate fi redirecționată din impozitul pe întreg anul în curs

Poți estima profitul firmei în anul fiscal în curs (plecând de la impozitul calculat pe primele 3 trimestre și de la estimarea impozitului pe trimestrul 4), precum și cifra de afaceri a acestui an. Practic suma, dacă se încadrează în limitele prevăzute în codul fiscal (20% din impozitul pe profit, maxim 0.5% din cifra de afaceri), se SCADE DIN IMPOZIT.
Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenul prevăzut de lege.

SPONSORIZĂRII, DEȘI ESTE O CHELTUIALĂ NEDEDUCTIBILĂ, NU I SE APLICĂ IMPOZIT 16%. SPONSORIZAREA ESTE TOTAL DEDUCTIBILĂ DIN IMPOZIT, DACĂ SE INCADREAZĂ ÎN LIMITELE IMPUSE DE CODUL FISCAL (să nu fie mai mare 0.5% din cifra de afaceri, și de 20% din impozit).
IMPOZITUL PE PROFIT al oricărei companii poate avea următoarea repartizare, conform Codului Fiscal:

Extras din codul fiscal Titlul 2, Cap. II, articolul 25, alineatul (4), litera i

“Contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

Este în limita a 0.5% din cifra de afaceri;
Nu depășește mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Reflectarea în contabilitate a operațiunilor de sponsorizare prin acordarea de numerar cash sau virament bancar o găsești la acest link “extras cod fiscal”.