• ro
  • en

Ceasul „Dragostei”

Temelia rationala a dragostei adevarate. Dragostea este un sentiment atat de sacru incat putini sunt cei care îl cunosc. Este un termen folosit dar neinteles. Inflacararea impulsului, fascinatia unei persoane pentru o alta persoana nu constituie dragoste, nu isi merita numele. Adevarata dragoste are o temelie rationala, se intemeiaza pe o cunoastere profunda, deplina a subiectului iubit. Insa aceasta invarteala dupa anumite persoane – concentrarea asupra lor a sentimentelor si a gandurilor – este fara judecata, fara motivatie si excesiva, temporara si senzuala.
Nu uita ca dragostea pornită din impuls este cu totul oarba. Ea se concentreaza mai degraba asupra unor subiecte nevrednice decat vrednice. Porunceste acestui fel de dragoste sa se potoleasca, sa inghete. In loc de aceasta, fa loc cugetarii profunde, serioase. Poti sa fii mandru de cea pe care ai ales-o, in ce priveste inteligenta si calitătile morale, comportamentul si manierele, atunci cand o vei prezenta familiei tale? Poti să recunosti in societate in orice loc, ca ea este aleasa ta, ale carei maniere, companie si capacitate de a intretine o conversatie iti vor implini asteptarile.

(Msrturii cu privire la comportament sexual, adulter si divort: pag. 13, 14)

Ceas_Dragosetea

Adevaratele valori ce stau la baza „Dragostei Autentice” au fost uitate, sunt neglijate in continuare de societatea in care traim si locuim.

Acesta este motivul principal pentru care am decis sa facem un ceas in care sa mentionam valorile de baza ce stau  ca piloni pentru intemeiera unei relatii amiabile, de prietenie, de casatorie durabila.