• ro
  • en

Istoric

Totul a inceput in toamna  anului 2011 cand am intrat in contact cu o lume nebanuita, plina de nevoi. Eram un simplu donator care se framanta cu gandul la cei aparent fara speranţa. Am descoperit nevoia acuta si permanenta de sange intr-o discutie cu membrii Centrului de Transfuzie Sanguina din Craiova si atunci am aflat cu stupoare, ca intr-un oras de peste 245.000 de locuitori cum este si Craiova, media zilnica de donatori este de cca. 40-45  persoane. “Este imposibil” mi-am zis, framantat la gandul ca sensibilitatea omului fată de cei in nevoie este atat de vaga.

M-am gandit ca oamenii religiosi ar putea fi mai sensibili. Atunci s-a nascut  in mintea mea gandul de a-i  implica si pe prietenii mei din bisericile crestine. Am început cu Biserica Adventista de Ziua a Saptea  din Craiova,  intr-o actiune ce nu stiam cum avea sa se desfasoare.
Asa a inceput prima actiune in data de 14 noiembrie 2011. In urma unei informari  prealabile a avut loc prima acţiune intitulata:
“Doneaza Speranta – Fiecare picatura de sange inseamna un zambet!”

Criteriile medicale comunicate de partenerii nostri de la  Centrul de Transfuzie Sanguina – Craiova  au facut ca din 121 potentiali donatori sa doneze efectiv 58 de persoane.